TYP: a1

Maryśka dla homara

piątek, 11 października 2019
Monika Frenkiel

Jedliście kiedyś homara? Jest pyszny, ale proces jego przygotowania nie jest dla osób o słabych nerwach i wrażliwych sercach. Wszystko przez to, że do wrzątku wrzuca się homary…wciąż żywe.

[t][/t] [s]Fot. Pixabay[/s]

Ukłon w stronę swoich wrażliwych klientów wykonała pewna restauracja w Maine, Charlotte's Legendary Lobster Pound. Ponieważ wiele badań naukowych wykazuje, że nie tylko homary, ale także inne bezkręgowce, takie jak raki i kraby, mogą odczuwać ból, właściciele lokalu postanowili swoim ofiarom przed śmiercią ból uśmierzyć. Podając im…marihuanę. 

Klienci restauracji mogą zdecydować, czy chcą zjeść homara po marihuanie a właścicielka lokalu, Charlotte Gill twierdzi, że zjedzenie homara, któremu została podana marihuana nie ma negatywnego wpływu na odczucia klienta. Sprawia natomiast, że mięso smakuje lepiej, ponieważ zwierzę jest…bardziej zrelaksowane, gdy umiera. No cóż, naszym zdaniem, jeżeli tak bardzo komuś zależy na tym, żeby homary nie cierpiały podczas gotowania, to powinien przestać je jeść…

Dodajmy tylko, że marihuana w stanie Maine jest legalna, a właścicielka restauracji posiada licencję na jej uprawę w celach medycznych.

  

Tagi: homar, marihuana
TYP: a3
0 0
Komentarze
TYP: a2

Kalendarium: 22 lutego

22 lutego 2021 na Kilimandżaro ginie Aleksander Doba – polski inżynier i podróżnik, który jako pierwszy człowiek na świecie samotnie opłynął kajakiem przez Atlantyk, polegając wyłącznie na sile własnych mięśni. W 2015 r. w plebiscycie National Geographic
poniedziałek, 22 lutego 2021
W Krakowie rozpoczął się XX Jubileuszowy Międzynarodowy festiwal Piosenki Żeglarskiej Shanties 2001. Grand Prix festiwalu zdobył Jerzy Porębski.
czwartek, 22 lutego 2001
W Sewilli umiera Amerigo Vespucci (urodzony 09.03.1451 r.).
niedziela, 22 lutego 1512