TYP: a1

mule po zeglarsku

Koszta
średnie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 30 minut
2kg żywych muli 2 szkl. białego wytrawnego wina 6 posiekanych szalotek mieszanka ziół ( 3-4 gałązki świeżego tymianku, 3 gałązki świeżej pietruszki, 4 liście laurowe) pieprz chrupiąca bagietka z masłem łyżka masła
Mule oczyścić. W dużej, głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać masło. Następnie wrzucić szalotkę, bukiet ziół, pieprz i wlać wino. Doprowadzić do wrzenia i dodać mule. Gotować ok. 10 minut na dużym ogniu, często je mieszając. Mule które pozostały zamknięte należy wyrzucić ( są nieświeże). Mule nakładamy na talerze. Serwujemy z bagietką i białym winem. Podajemy misy z wodą ( z płatkami róż lub plastrami cytryny) do przemywania dłoni.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3